Botox ®Botox ®

 

 

Botox is een geneesmiddel; dit betekent dat het uitgebreid is getest op risico's en bijwerkingen. Botox is het gezuiverde en biologische eiwit botuline toxine A. Botox wordt wereldwijd al vanaf 1989 gebruikt voor tal van medische toepassingen zoals dwangstanden van spieren, overmatig zweten, stemstoornissen en chronische hoofdpijn. Eén van de nieuwere toepassingen van dit eiwit is die voor het verminderen van rimpels in het gezicht en het beperken van nieuwe rimpelvorming. Door Botox in te spuiten in specifieke aangezichtsspiertjes onder de huid, wordt de overmatige werking van die specifieke spiertjes verzwakt. De aan de rimpel trekkende spieren ontspannen, waardoor ook de bovenliggende huid ontspant. Dit zorgt voor een vermindering van bestaande rimpels en voorkomt het ontstaan van nieuwe rimpels. Botox is voornamelijk toepasbaar voor de bovenste helft van het gezicht.

 

Fronsrimpels

De verticale fronslijnen en soms ook horizontale lijnen tussen de wenkbrauwen zijn het gevolg van overactieve spieren. Deze spieren worden ook gebruikt tijdens het concentreren. Door de wenkbrauwen naar binnen te trekken, krijgt men vaak te horen er moe, boos of serieus uit te zien. Wanneer deze mimiek zich vaak herhaalt, kunnen permanente huidrimpels optreden. Zelfs bij ontspanning blijven de fronsrimpels zichtbaar. Botox verslapt de overactieve voorhoofdspieren waardoor rimpels minder zichtbaar worden.

 

Kraaienpootjes

Rimpels die zich vanuit de ooghoek verspreiden, veroorzaakt door lachen en knipperen van de oogleden, kunnen bij sommige mensen overmatig aanwezig zijn. Met chemische peelings of laserresurfacing technieken komen deze plooien rondom de ogen snel weer terug. Botox voorkomt de terugkeer van de rimpels door de activiteit van de onderliggende spieren te remmen.

 

Horizontale voorhoofdplooien

Sommige mensen gebruiken verschillende spieren om hun wenkbrauwen omhoog te trekken, anderen "spreken" met hun voorhoofd. Botox wordt voor de behandeling van de zo ontstane horizontale voorhoofdrimpels gebruikt.

 

Lagere gelaats- en halsplooien

Botox kan ook gebruikt worden om bepaalde lagere gelaats- en verticale halsrimpels of halslijnen te verminderen.

 

Overmatig transpireren

Botox werkt uitstekend bij overmatig zweten (hyperhydrosis). Zweten is één van de belangrijkste manieren waarop het lichaam warmte kwijt raakt. Sommige mensen zweten echter meer dan nodig is om de lichaamstemperatuur op peil te houden. Zo kunnen bijvoorbeeld natte plekken onder de oksels bij het geven van presentaties zeer vervelend zijn. Door enkele prikjes Botox ter hoogte van de oksels in te brengen wordt de zweetproductie onder de oksels zo'n 6 tot 9 maanden gestopt.

 

De behandeling

De procedure met Botox is simpel en er is geen verdoving bij nodig. De gehele behandeling duurt ongeveer 10 tot 20 minuten. Enkele minuscule druppeltjes botuline toxine A worden in de voor u relevante spiertjes ingebracht. Na drie tot vijf dagen wordt het verslappende effect van het eiwit zichtbaar, het beste resultaat is na 14 dagen te zien. Dit resultaat houdt in het algemeen zo'n drie tot vier maanden aan. Bij volgende behandelingen kan het effect langer aanblijven. Onze behandelend arts werkt alleen met gerenommeerde merken zoals Allergan. Prijzen zijn v.a. €150,-.

 

Direct een afspraak maken? Neem dan contact op via onze contactpagina, of bel direct met Marlin's Studio for Skincare op 06-10770333

 

© 2015 Marlin's Studio for Skincare. All Rights Reserved.Webdesign: Joyz.