de Behandeling

Overbeharing nu definitief weg!

Na jaren van harsen, epileren en scheren, is er nu een nieuwe en permanente methode voor het verwijderen van uw ongewenste beharing: Intense Pulse Light.
Het handstuk waarmee wij behandelen, bereikt 6 cm² per flits, waardoor de behandelingen niet lang duren. Om een optimaal effect te krijgen, wordt er geleidingsgel aangebracht op de huid, zodat deze minimaal weerstand bied tegen de flits. Het flitslicht wordt door het pigment van de haar geabsorbeerd, en omgezet in warmte. Door de warmte wordt de haarwortel vernietigd, en zal niet meer in staat zijn een nieuwe haar te produceren. 

Op de afbeelding ziet u een doorsnede van de huid. De pijl geeft de plaats van het haarzakje en de haarwortel aan. Dit wordt door de flits vernietigd, zodat de haar niet meer terug komt.

Haren groeien in een cyclus van verschillende fasen:
1.    De anagene fase. Dit is de actieve groeifase waarin de haar met een wortel aan de papil is verbonden. De haar groeit en ontwikkelt zijn kleur. In deze fase is een ontharingsbehandeling zeer effectief.
2.    De katagene fase. Dit is de overgangsfase waarin de haarwortel los komt van de haarpapil. De haar groeit nog langzaam door. In deze fase is een ontharingsbehandeling weinig effectief.
3.    De telogene fase. Dit is de rustfase waarin de haarwortel helemaal los is van de papil. De groei is gestopt en de haar wordt uitgestoten. In deze fase is een ontharingsbehandeling niet effectief.

Omdat we helaas niet kunnen zien in welke fase de haren verkeren, moet de behandeling worden herhaald. De overgang van de ene naar de andere fase duurt vier tot zes weken. Voor een complete ontharing zijn dan ook ongeveer 6 tot 10 behandelingen nodig. De tussenliggende perioden zijn met het oog op de overgang van groeifasen vier tot zes weken. De haarzakjes in de katagene fase worden beschadigd, waardoor het haar langzamer groeit, en dunner word. Hierdoor kan na een aantal behandelingen de tussenliggende periode tot een maximum van 12 weken worden verlengd. Uiteraard kan het aantal behandelingen per persoon verschillen. Dit is onder meer afhankelijk van de kleur en dikte van het haar, de huidskleur en de hormoonhuishouding.

Hieronder ziet u de verschillende haargroeifasen


Direct resultaat!
Elke behandeling zal u resultaten laten zien. Na ongeveer 10 tot 15 dagen zullen de haren in de anagene fase uitvallen, omdat deze tijdens de behandeling vernietigd werden.

 

Voor contra-indicaties klikt u in het menu op 'Wanneer kunt u niet behandeld worden?'

© 2015 Marlin's Studio for Skincare. All Rights Reserved.Webdesign: Joyz.